Elindult a Beszéd – Kutatás – Alkalmazás sorozat
Könyvajánló

A könyvsorozatban a kutatócsoport tagjainak kutatási eredményeit tesszük közzé az ELTE Eötvös Kiadó gondozásában. A kiadó nemrégiben indította útjára az ELTE Readert, amely ingyenes e-könyveivel éppen azt az igényt elégíti ki, amely a korszerű kutatási eredményekhez való széleskörű hozzáférés iránt támadt az utóbbi időben – mind a szerzők, mind az olvasók részéről. Emellett a kiadó biztosítja a hagyományos, papíralapú kiadás lehetőségét is, hogy a könyvtárakban, a polcokon is hozzáférhetők legyenek ezek a munkák azok számára, akik a tradicionális könyv hívei.

A most útjára induló sorozat a beszéddel kapcsolatos legfrissebb alap- és alkalmazott kutatásokat mutatja be. A köteteket haszonnal forgathatják a beszédtudomány szakértői mellett a nyelvtudomány más területeinek kutatói, a nyelvet és beszédet oktató tanárok és gyógypedagógusok, az e témákban elmélyülni kívánó doktoranduszok és egyetemi hallgatók, de reményeink szerint az érdeklődő laikusok is értékes és érdekes olvasmányokra találnak bennük.

Megjelent:

Markó Alexandra: Az irreguláris zönge funkciói a magyar beszédben. Letölthető innen: http://www.eltereader.hu/kiadvanyok/az-irregularis-zonge-funkcioi-a-magyar-beszedben/

Előkészületben:

Bóna Judit: A spontán beszéd sajátosságai az időskorban

 
Spontánbeszéd-kutató műhely, Powered by Joomla!